Krožek ročnih del Sončnice iz podružnice Prevalje

V podružnici Prevalje deluje krožek ročnih del. Članice so se poimenovale “Sončnice”. Sončnica simbolizira upanje, cvetovi sončnice pa spominjajo na sončne žarke, zato bi lahko rekli, da so naše Sončnice velike pozitivčice, nasmejane članice, vedno dobre volje.

sončnicaNjihovo druženje poteka v eni od sob v Družbenem domu na Prevaljah vsako sredo od 17. do 19. ure, v zimskem času pa med 16. in 18. uro. Na krožek prinese vsaka s seboj svoje ročno delo, katerega trenutno izdeluje. Seveda so ena drugi inspiracija, navdih, ena od druge se učijo in si pomagajo z nasveti.

Na mizi ne manjka kavica in na obrazih umirjen nasmeh.

Ponavadi se jih zbere okoli devet, včasih pa katera manjka zaradi osebnih obveznosti. Člani podružnice Prevalje se jim lahko pridružite kadarkoli, če imate veselje do izdelovanja in ročnih del. Kmalu se bo lahko podružnica Prevalje Društva invalidov Mežiške doline pohvalila z lastno pisarno, saj jim je Občina Prevalje že odstopila primerne prostore. V teh prostorih pa bodo naše Sončnice prav gotovo že septembra tega leta. Julija in avgusta pa si bodo tudi same privoščile daljši oddih in počitek.

Med njihovimi deli najdete marsikaj. Od pletenih odejic, vezenih prtov, rešiljejev, do ročno izdelanih vizitk, vrtnic in drugo.

[flagallery gid=5]