Opis kapacitet ZDIS: Dom zdravja Radenci

Naslov: Dom zdravja ZDIS, Keerenčičeva ulica 9, Radenci.

Hiša je oddaljena od Zdravilišča približno 1.300 m (z avtomobilom 5 minut; peš po bližnjici čez park 20 minut).

Dom zdravja Radenci
Dom zdravja Radenci

V hiši sta dva apartmaja, ki sta popolnoma opremljena. Eden je v pritličju, drugi je v 1. nadstropju hiše.

Potrebujete le posteljno perilo (rjuhe in prevleke za vzglavnike ter odeje), kuhinjske krpe, brisače in čistila.

 

Napotki ob prihodu

Vstop v apartma je na dan menjave možen od 12. ure dalje. Ob prihodu oddajte napotnico za bivanje g. Mirku Domjanu, Kerenčičeva ulica 10 (hiša nasproti Doma zdravja ZDIS), Tel.: 02/56 61 612, kjer prejmete ključe.

Kopanje je omogočeno v Zdravilišču Radenci. Vstopnice za kopanje dobite na recepciji bazena.

 

Napotki ob odhodu

Apartma je na dan odhoda potrebno zapustiti do 10. ure. Ključe apartmaja je potrebno vrniti oskrbniku.

Pred odhodom temeljito očistite vse prostore, posebej še hladilnik, ki ga ni potrebno odklopiti. Uporabite čistila, da bodo prostori bleščeči tudi ob prihodu naslednjega gosta!

Ob odhodu je potrebno obvezno izpolniti primopredajni zapisnik. V njem je potrebno navesti vse morebitne napake, ki so ugotovljene v času bivanja (manjko drobnega inventarja, okvare na pohištvu, opremi, aparatih).

Primopredajni zapisnik morajo uporabniki vrniti na sedež Društva.

Prosimo, da v apartmaju uporabljate copate, saj s tem podaljšamo življenjsko dobo parketu. Pohištva ne prestavljajte, enako velja za TV in drug inventar.

 

Plačilo turistične takse

  • Po 27. členu Zakona o spodbujanju razvoja turizma v zvezi s plačevanjem turistične takse (Ur.l. RS, št. 2/04) so osebe na podlagi predložitve fotokopije odločbe pristojnega organa, iz katerega je razvidno, da je zavarovancu priznana invalidnost oziroma telesna okvara, ali fotokopije potrdila oziroma invalidskega mnenja pristojne komisije o ugotavljanju invalidnosti oziroma telesni okvari ali na podlagi članske izkaznice invalidske organizacije, oproščeni plačila turistične takse.
  • Neinvalidne osebe plačajo turistično takso oskrbniku g. Domjanu Mirku.

 

DOM ZDRAVJA ZDIS – RADENCI – PRITLIČJE

Razpored prostorov:

  • hodnik,
  • kopalnica z wc-jem (tuš),
  • kuhinja,
  • dnevni prostor,
    • v dnevnem prostoru sta dve enojni postelji,
  • soba, v kateri je zakonska postelja.

Število ležišč: 4

 

Opis objektov je povzet iz zloženke ZDIS: "Objekti Zveze delovnih invalidov Slovenije za izvajanje programa "Ohranjevanje zdravja", ki je bila izdana januarja 2015. Ker se objekti obnavljajo sproti in se s tem lahko spreminja število ležišč v kapacitetah, DI MD ne prevzema odgovornosti za točnost podatkov navedenih v opisih kapacitet na tej spletni strani.

Objekti ZDIS so namenjeni izvajanju programa “Ohranjevanje zdravja”. Udeležba članov društva je v kapacitetah ZDIS na lastno odgovornost. Prepovedano je vodenje in bivanje domačih živali v vseh kapacitetah ZDIS! V apartmajih oz. hišicah ZDIS lahko biva le toliko oseb, kolikor je ležišč na voljo oz. kolikor je mest na napotnici.