Vabljeni na 2. Kotljado v okviru Festivala solzic

Člani društva ste vabljeni, da se kot ekipa prijavite na Kotl’jado, sproščujoč in zabaven dogodek, ki se bo odvijal v okviru Festivala solzic v Kotljah, v nedeljo 24. maja 2015 od 7. do 12. ure. Objavi prilagamo vabilo organizatorjev Kot’ljade. V primeru, da bi se želeli dogodka udeležiti, pokličite na sedež društva DI MD, telefon: 02-82-22-218, da za vas organiziramo sestavo ekipe.

Datum: nedelja, 24.5.2015, od 07:00 do 12:00
Prizorišče: Kotlje center (pred trgovino Mercator)

Osnovni namen:

Kreacija enolončnice iz kotla, skuhane na odprtem ognju ali na plinskem gorilniku v kotlu, upoštevajoč razpisne pogoje organizatorja. Zmagovalna enolončnica se bo eno leto ponašala z nazivom »Najboljša župa KOTL’JADE« in se bo pod tem nazivom lahko eno leto tržila kot koroška specialiteta. Zmagovalna ekipa oz. posameznik lahko ponudi v nakup svojo recepturo gostincem na Koroškem in širše ali pa se z njo pojavi v tiskanih in elektronskih medijih.

V okviru Festivala solzic, ki bo potekal na različnih lokacijah od 21.5. do 24.5.2015, vas bi radi povabili, da se s svojim znanjem in kulinarično inovativnostjo udeležite 2. Kotl’jade, ki se bo v sklopu prireditev zadnjega dne festivala odvijala 24.5.2015, od 7. do 12. ure v vaškem centru Kotelj.

Kotl’jada je zastavljena kot promocijsko-tekmovalni dogodek, namenjen koroškim gostincem in posameznikom, ki se želijo predstaviti s svojo kuharsko ustvarjalnostjo. Pravila in pogoji sodelovanja so enostavni. Ustvariti je treba izvirno enolončnico, ki se jo kuha in pripravlja na samem prireditvenem prostoru v kotlu, in sicer na odprtem ognju ali plinskem gorilniku. Enolončnica mora vsebovati najmanj eno živilo, ki je zraslo, bilo vzrejeno ali pa predelano na Koroškem. Živila oz. sestavine s Koroške morajo biti jasno navedena na recepturi, hkrati pa morajo tekmovalci dokazati izvor koroških sestavin (npr. ime kmetije, kjer so živilo nabavili). Tekmovalec predloži organizatorju recepturo s količinami za cel kotel.

Na samem mestu dogodka poravna štartnino (za gostince 30€, za amaterje 15€). Štartnina se plača na mestu prireditve organizatorju in gre v celoti v nagradni sklad. Nagradni sklad se deli med tri zmagovalne ekipe v razmerju 50-30-20 %. Zmagovalec KOTL’JADE 2015 bo na naslednjo KOTL’JADO povabljen kot kuhar organizatorjevega kotla, pri čemer bo imel regresirane stroške sestavin, če pa bo želel ponovno tekmovati, pa zanj veljajo enaka pravila kot za ostale tekmovalce. Z razliko od podobnih prireditev enolončnic ne bo ocenjevala strokovna komisija, ampak bodo najboljšo enolončnico določili obiskovalci prireditve, ki si bodo z nakupom, posebej za to priložnost izdelanih skodelic, kupili možnost degustacije kulinaričnih kreacij, hkrati pa bodo s svojim nakupom podprli lokalnega obrtnika, ki bo skodelice izdelal in si kupili privilegij ocenjevati dobrote iz kotlov.

»Korošci, pokaž’mo, da se p’r nas doro je!«

Kontakt in prijave:
 Jernej Bobek, GSM: 031 616 895; e-mail: bobek.jernej@gmail.com
 Gabor Sekereš, GSM: 041 656 368; e-mail: gsekeres@gmail.com

Organizatorja KOTL’JADE:
Jernej Bobek in Gabor Sekereš